Jesenný experiment s jabĺčkami

Toto je recept, ktorý som videla na instagrame. Samozrejme, môj výsledok nie je tak oku lákavý, ako ten, ktorý ma inšpiroval na instagrame, ale chutil výborne. Preto ho sem ukladám.
Na jabĺčkový dezert potrebujete lístkové cesto. Tí odvžnejší si ho môžete pripraviť sami, ja som ho kupovala v obchode. Teda môj manžel. Nemôžem tu zavádzať, pretože aj on si blog číta a potom by som mala doma pripomienky. :-)
Lístkové cesto si rozvaľkáte, vykrojíte napr. pohárom. Medzičasom si pripravíte plnku z jabĺčok. Budete potrebovať cca 4-5 ks malých jabĺčok, kryštáľový cukor, škoricu, maslo. Do zlatista opražíte, pridáte jednu čajovú lyžičku kukuričného škrobu. No ten bežne doma nemávam, ale nedávno som ho len tak kúpila, tak som ho pridala. Inak si myslím, že aj bez škrobu sa pri tomto recepte zaobídete.
Na vykrojené lístkové cesto si pridáte jabĺčkovú zmes, zakryjete druhou vrstvou vykrojeného cesta, tak aby vám vznilo tvarom okrúhle jabĺčko. Dokonca si pre efekt môžete vyrezať do cesta aj hviezdičku, aby to čo najviac pripomínalo jabĺčko. Kraje stlačíme najskôr prstami, potom vidličkou. Celé potrieme žĺtkom a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 20 minút. Na záver, po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.


No veru, v tomto recepte je toho cukru celkom dosť, ale treba si raz za čas osladiť život aj cukrom, keď už to počasie je ešte stále pochmúrne.
Dobrú chuť.