Zeleninovo - kuracie rizoto

Áno. Pridám sem aj recept na toto rizoto. Pretože veľa ľudí varí také modernejšie, alebo talianske rizoto. Ale pamätáte si na klasické rizoto, ktoré sme dostávali v školskej jedálni, alebo ho varili naše mamy a babky doma? Toto je recept, ktorý zvládne naozaj každý.
Do jedného hrnca si dám variť ryžu. Ryžu kupujem 1 kg balenie. Do hrnca odsypem asi tak 3/4 balenia. Viac nie. Ryžu si umyjem, následne osolím, pridám trošku olivového oleja, pridám vodu tak aby voda bola asi 2 cm nad ružou. Dúfam, že ste tomu postupu pochopili. Na hrniec dám pokličku. Dám zovreť a keď už ryža s vodou vre, okamžite stíšim na najslabší oheň (alebo na číslo 2 pri varnej doske). A varím tak 30 minút. Jasmínovú ryžu o niečo menej, ale jasmínovú hádam nebudete dávať do rizota :-) Ryžu nemiešam, nič s ňou nerobím, sama sa varí ale hrniec musí byť prirkytý pokličkou po celý čas.
V druhom hrnci si ma masti/oleji osmahnem do zlatista cibuľu, osolím, okorením, pridám mletú červenú papriku, potom pridaám na drobno nakrájanú mrkvu, na drobno nakrájané kuracie/ morčacie mäso, až kým zmení farbu, následne pridám mrazený hrášok, kukuricu, zalejem vodou, ako keď by ste išli robiť mäso na šťave, alebo kuracie soté. Varím tiež okolo pol hodiny.
Keď sú oba hrnce "uvarené", zmiešame ryžu a mäso so zeleninou dokopy.
Podávam najradšej s uharkovým šalátom a posypané syrom.